Nistelrode

Volg ons op

Mob : +31 613313294

Wat bieden we

Algemene voorwaarden dekseizoen

 

Dekdiensten die plaatsvinden via D&R Sportpony’s - paarden, geschieden volgens de algemene voorwaarden van de Bond van KWPN hengstenhouders.

D&R Sportpony’s - paarden aanvaard geen enkel aansprakelijkheid voor schade, ziekte en /of letsel van mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins. Paarden en pony’s worden behandeld op risico van de eigenaar.

Sperma van onze hengsten kan dagelijks telefonisch tot 09.00 uur besteld worden, na 09.00 uur in overleg. Bij het bestellen moeten de naam en levensnummer van de merrie en de naam en het adres van de eigenaar door gegeven worden.

Door het bestellen en ontvangen van het sperma, heeft de merriehouder kennis genomen van onze dek- en betalingsvoorwaarden en verklaart zich akkoord met deze voorwaarden.    

                          

Alle dekgelden zijn exclusief verzendkosten en afdracht- en /of stamboekkosten. Alle gemaakte verzendkosten, als ook de verzendkosten van buitenlands sperma of verzendkosten van diepvriessperma, worden volledig aan de merriehouder doorberekend.

Bij een 4e keer sperma ontvangen in één cyclus komt er een meerprijs van €50,- voor het opvangen van het sperma van de hengst bij.

Paarden of pony’s die naar ons station komen, dienen geënt te zijn tegen influenza en wij adviseren ook Rhino. Ook bent u als merrie-eigenaar verplicht het paspoort van de merrie bij u te hebben. Dit paspoort blijft bij ons zolang de merrie bij ons op stal is.

Indien het sperma bedoeld is voor embryospoeling dient dit bij de eerste bestelling direct te worden vermeld. Indien er een embryo gespoeld wordt, zullen er €250,- aan kosten in rekening worden gebracht. Het resterende dekgeld wordt gefaktureerd bij een drachtige draagmoeder. Indien er geen embryo is gespoeld kan er opnieuw sperma worden besteld na overleg van een verklaring van de dierenarts over de negatieve spoeling.

 

Mocht uw merrie toch niet drachtig zijn, dan ontvangen wij graag vóór 1 oktober 2024 een schriftelijke verklaring van uw dierenarts. Na deze datum vervalt de gustreductie. Dekgeld bij Gust €200,-

Eventuele reclamaties over een faktuur graag binnen 14 dagen na factuurdatum aan ons doorgeven, na deze datum kunnen wij geen wijzigingen meer doorvoeren.

Gegevens doorgegeven aan het stamboek geschiedt na betaling van het dekgeld.

Voeg je bedrijfsmotto toe door te dubbelklikken.